The Saturday and Sunday schedules are below. Links coming soon with more details about each event. Panels, entertainment, and dynamic room schedules and content are subject to change without notice.
Saturday, November 18 Full Programming Schedule
Entertainment Mochi Cafe General Panels Dynamic Room
11:00 am – 11:30 am (30 min)
Asayake Taiko is a collegiate taiko ensemble based at UC San Diego with a mission to increase Japanese cultural awareness both within and outside of the UCSD community through the art of taiko! “Asayake” means “morning glow” in Japanese, and invokes the image of the early morning light playing on the ocean mist in La Jolla.
How To Get Started in Cosplay
11:00 am – 12:00 pm (60 min)
Jayia Nicole will discuss how to get started in cosplay, affordable cosplay ideas, how to start your brand, be comfortable on socials, interacting with other cosplayers and more.
Cosplay Wrestling Federation: Showdown in San Diego
11:00 am – 12:30 pm (90 min)
12:00 pm – 1:00 pm (60 min)
Anime: The Origins
12:30 pm – 1:30 pm (60 min)
Sixty years ago today, a Mighty Atom soared across Japanese television, ushering in the dawn of our favorite medium. Within five years most of the familiar subgenres had been spawned: giant robot, magical girl, bakemono, shounen. But there were also a bunch of oddballs. Blast back in time to learn the lore and see snippets from the constellation of anime Japan produced in the Swinging Sixties—most of which are available and worth watching today!
1:00 pm – 1:30 pm (30 min)
Join San Diego cosplay dance group SuperNovA for a very special throwback live. They will be bringing you covers from the franchise love live’s very first idol group. It will be the most a-musing live yet!
FilAm CreatorCon Presents: Filipino American Flavor in the Creative Community
1:00 pm – 2:30 pm (90 min)
Enjoy a discussion about Filipino-American creativity and how it can be nurtured to thrive in community.
1:30 pm – 2:00 pm (30 min)
Formed back in August of 2015, Genbu Daiko is a contemporary percussion ensemble specializing in taiko – the art of Japanese drums. Although the team mostly drums in synchronization, the performers are encouraged to apply their individuality and interpretations to share with their audience a percussive experience in rhythmic creativity.
2:00 pm – 3:00 pm (60 min)
From Another World: A Brief History of Isekai Anime
2:00 pm – 3:00 pm (60 min)
An interactive, informative panel about the history of isekai anime presented by lifelong isekai fan and cosplayer The Fashionable Cupcake. A solo lecture-style panel with slideshow and audience interaction throughout with quizzes, questions, and more!
3:00 pm – 3:30 pm (30 min)
Shofukan Kendo will showcase kendo students of various ages and ranks who will be part of an educational demonstration. Learn more at www.shofukankendo.com
3:00 pm – 4:30 pm (90 min)
Lemar the Con Guy is a Host, Comedian, Singer, Voice Actor, and King of Convention Panels! He has collaborated with more than 20 conventions throughout the United States and hosted crowds of more than 2,000 people. Weeaboo Feud! Anime Family Feud that can be played with about 20+ players
3:30 pm – 4:00 pm (30 min)
G-Moto is a Bamboo Flute-Beatboxer, based in Southern California. The flute used is a shinobue, a Japanese bamboo flute often used in taiko drumming and integrated in anime and video game original soundtracks. He performs music covers from Video Game Music, Anime, K-Pop, and more. He has covered songs from current and classic favorites such as: League of Legends, Demon Slayer, Sonic the Hedgehog, and the Persona series.
How Japanese Street Racing Fused With Anime Became A Cultural Phenomenon!
3:30 pm – 4:30 pm (60 min)
Cars N’ Anime San Diego presents the ultimate culture clash of motorsports and Japanese animation! Inspired by the golden era of 90’s to 2000’s anime and Japanese car culture, Cars N’ Anime San Diego seeks to build on those legacies. Motorsports fans addicted to anime are the ultimate curators for this hybrid culture!
4:00 pm – 5:00 pm (60 min)
5:00 pm – 5:30 pm (30 min)
OnlyChrisAng is a Filipino Emo/Conscious Rapper who embraces the darkest parts of life and turns stories of pain into pieces of art. His aim of helping others with mental health through his music, Chris encourages that everyone is braver than they believe, stronger than they seem, smarter than they think and loved more than they know.
More Than City Pop: A Guide to Japanese Pop In The 80s
5:00 pm – 6:00 pm (60 min)
A-to-J Connections presents: The recent popularity of City Pop has brought new eyes to the world of Japanese Pop in the 80s. Join A-to-J Connections as we examine the various bands, genres, and songs that helped define one of the most memorable decades in music. Chart toppers like Akemi Ishii, THE CHECKERS, Hikaru GENJI, REBECCA, and Anzen Chitai cross paths with City Pop artists like ANRI, Akira Terao, Mariya Takeuchi, and MANY others! Chances are you’ll discover something new, or you can just stop by for all the great music!
J-Pop Random Dance
5:00 pm – 6:30 pm (90 min)
Join cosplay dance team SuperNovA in a random dance featuring all J-pop music including idol groups, vocaloid, anime, and other J-pop! Jump in whenever you hear your favorite song and show us your amazing dance moves!
5:30 pm – 6:00 pm (30 min)
Established in 2015, KOTX (pronounced “chaotics”) is a Kpop dance team and social organization at UCSD. Their performance consists of UCSD students and Kpop enthusiasts in the San Diego area who have organized their own Kpop dance covers throughout the school year. Always fun and going crazy, let’s get KOTX!
Music of The Lost Decade: A Guide to Japanese Pop In The 90s
6:00 pm – 7:00 pm (60 min)
A-to-J Connections presents: The 90s in Japan were marred by economic turmoil and recession. Despite this, the “Lost Decade” would produce some of the most popular music ever in Japan. Join A-to-J Connections as we take a look at what topped the charts in the 90s, and check out music not often heard outside of Japan. Artists like KAN, Kome Kome CLUB, Mr.Children, KinKi Kids, GLAY, and more will be discussed along with their many record-breaking songs. Stop by to possibly learn something new, and stay for the awesome music!
6:30 pm – 10:00 pm (210 min)
7:30 pm – 10:00 pm (150 min)
8:00 pm – 9:30 pm (90 min)